Bli kjent med Ivan, vår nye kunstner!

09.03.2023

Hvordan viste du at du ville bli kunstner?

Kunst har alltid vært en stor del av livet mitt. Siden jeg var et lite barn, har jeg vært interessert i å tegne og male. Selv om kunst var en viktig del av meg, av ulike grunner sluttet jeg å drive med det i mange år. I de siste par årene har jeg tatt opp både maling og tegning igjen.

Digital tegning har vært noe jeg har hatt stor fokus på. Gjennom instagram kontoen min har jeg fått mulighet til å jobbe freelance for mange utenlandske kunder. Digital tegning, skape et kunstverk på en skjerm, er veldig kult. Men det å kunne kjenne hver eneste bevegelse av penselen, de ulike teksturene som blir skapt av malingen, og det å kunne se et tomt lerret bli til et kunstverk er bare "priceless".

Etter å ha drevet med akrylmaling en liten stund, begynte jeg innse at dette var noe jeg virkelig har lidenskap for, og at det ikke bare er en hobby. Enda en bekreftelse på dette var da folk begynte å vise interesse i det jeg gjør. Det føltes bare riktig. Det ble ekstra gøy å kunne selge kunsten min til kunder som virkelig ville henge noe skapt av meg i sine hjem.

Hva inspirerer kunsten din/deg?

Det som inspirerer meg mest å lage kunst er noe så enkelt som å utfordre meg selv til skape noe kreativ og unik, samt se hva jeg er i stand til. Det er alltid spennende for meg å teste mine evner ved å konkretisere og overføre det kreative konseptet jeg har laget i hodet mitt til et tomt lerret.

Det er også mange kunstformer og stiler som inspirerer arbeidet mitt. Har alltid vært en fan av " Pop Culture " figurer/karakterer. Her snakker vi om utrolig kjente personer/artister/cartoons og flere ikoner som har hatt en stor innflytelse i kulturen vår. Jeg liker å gjenskape disse karakterene men samtidig gi et budskap til andre gjennom maleriet. Blanding av karakterer og ord er nøkkelen for meg.

Hvilken stil/metode anvender du?

Kunstformer og stiler som inspirerer arbeidet mitt: abstrakt, pop art, graffiti, realisme, urban/street art, cartooning, skulpturer, og flere.

Mine bilder blir som regel bygd opp rundt en karakter, med abstrakt og fargerik bakgrunn, med preg av Street art/graffiti.

Hvordan ser en typisk arbeidsdag ut for deg?

Som regel pleier jeg jobbe med kunsten på kveldstid. I tillegg til å drive med kunsten min, har jeg en fulltidsjobb og et lite barn hjemme som gjør at jeg må finne balanse mellom jobb og familie. Det har fungert bra på denne måten da jeg jobber best på kvelden. Når ungen har lagt seg, går jeg inn i mitt lille studio jeg har hjemme, setter på YouTube og hører på blant annet Podcasts, lyser opp rommet, skifter til mine arbeidsklær, henter en kopp med kaffe, og setter i gang den kreative prosessen med iPaden og så overfører jeg konseptet til et blankt lerret.

Når/hvordan vet du at et verk er ferdig?

For å være ærlig, man vet aldri 100% om verket er helt ferdig. Jeg tror jeg snakker på vegne av alle kunstnere når jeg sier at dette kan være den vanskeligste delen av hele prosessen. Jeg føler at jo mer jeg stirrer på verket, jo mer jeg vil endre eller legge til detaljer, det er ganske morsomt. Av og til må man bare kunne la verket stå som det er og være fornøyd med innsatsen, ellers det kan ta evigheter. Jeg er ganske perfeksjonist når det gjelder kunsten min, og for at jeg skal klare å si «nå er verket ferdig», må jeg i hvertfall være 99% sikker på det. Min erfaring er at det hjelper å høre fra andre hva de synes om verket, og la dem se prosessen din.

Hvilke kunstnere ser du opp til?

Fremfor å se opp til spesifikke kunstnere, blir jeg inspirert av ulike kunst stiler (som nevnt ovenfor). Men det er visse kunstnere som inspirerer meg, for eksempel: Kiptoe, Doke, Ten hundred, Matt Gondek, Takashi Murakami, Dali, Michelangelo.

Om du kunne invitere tre, døde eller levende kunstnere til middag, hvem ville du valgt?

Jeg hadde invitert Takashi Murakami, Michelangelo, og Kiptoe. Tre veldig forskjellige kunstnere fra ulike perioder som jeg hadde likt å høre mer om og lære av.