Bli bedre kjent med vårt nyeste tilskudd, Jonathan Harby

23.02.2023

"Det er kjærligheten til kunsten som får meg til å fortsette"

Hva var det som dro deg mot penslene første gangen?

Alt begynte den 25. Oktober 2021, da jeg fikk mine første tegnesaker til bursdagsgave av min mor. Siden har jeg tegnet, malt eller brukt min kreativitet nesten hver dag. Jeg hadde ikke hatt noen spesiell interesse for kunst før det. Men med en gang jeg satt meg ned og tok tak i blyanten og kullstiftene var jeg solgt. Siden den gang har stilen min forandret seg veldig. Jeg har utviklet kunsten min og få mitt eget særpreg. Det er kjærligheten til kunsten som får meg til å fortsette.

Hvordan inspirerer kunsten deg?

Hovedsakelig menneskets følelser og uttrykk. Nå maler jeg som regel kun ansikter. Jeg mener at et enkelt ansiktsuttrykk kan fortelle en hel historie, og det er det jeg forsøker å få frem i kunsten min.

Hvilken stil/metode anvender du?

Det er noe jeg er usikker på. En moderne og nyskapende form for kunst. Med både behagelige farger, og noen bilder med mer fargerike motiv. Jeg maler nå kun med akryl, og trives best med det.

Hvordan ser en typisk arbeidsdag ut for deg?

Jeg liker å starte tidlig på dagen. Først så setter jeg meg som regel ned ved pulten min hvor jeg tegner ned flere ulike skisser. Når jeg gjerne har tegnet 5-10 stk så velger jeg ut de jeg likte best, og setter i gang arbeidet på lerretet. Der tegner jeg først opp med blyant, og så begynner malingen. Når jeg begynner malingen har jeg som oftest musikk på ørene og går helt inn i min egen verden, og jeg elsker det.

Hvordan vet du at et verk er ferdig?

Det er sjeldent jeg vet at et verk er helt ferdig. Men oftest er det når jeg har tatt de siste fullførende linjene, tar noen steg tilbake og det ser rent og «helt» ut.

Hvordan har kunsten påvirket deg fra dagen du startet, og frem til nå?

Kunsten har påvirket meg på en veldig positiv måte. Jeg har kun positive tanker rundt kunsten. Jeg har fått det mye bedre, og er mye mer tilfreds med hverdagen når jeg har noe jeg alltid gleder meg til å få gjort.

Hvilke kunstnere ser du opp til?

Jeg ser selvfølgelig opp til Picasso. Noen andre jeg ser opp til er Jean-Michel Basquiat, Lavrans Borgen, Masaratimasaratimasarati, Nikolai Torgersen.

Om du kunne invitere tre, døde eller levende kunstnere til middag, hvem ville du valgt? 

Først ville jeg helt klart invitert picasso, Masarati, og til slutt ville jeg invitert Leonardo da Vinci.