Bli bedre kjent med Camilla, vårt nyeste tilskudd i galleriet

07.02.2022

"Først når jeg slutter å mislike arbeidet, og gjør de siste endringene, forelsker jeg meg i maleriet igjen."

Hva var det som dro deg mot penslene for første gang?
Min bestemor var kunstner. Vi malte sammen, dro på utstillinger og hun oppfordret meg mye til å male. Jeg har fortsatt mange av hennes fine pensler og hennes gamle staffelier som jeg bruker den dag idag. Hun har nok sådd noen frø hos meg som liten. Det er jeg veldig glad og takknemlig for idag.

Hva inspirerer kunsten din/deg?
Jeg har alltid vært veldig oppmerksom på hva som er rundt meg, om det er i ute i naturen eller blant mennesker, finner jeg mye inspirasjon i de små tingene. Linjer, bevegelser og vekst prosesser finner jeg veldig interessant, som igjen påvirker mange av mine arbeider.

Hvordan ser en vanlig arbeidsdag ut for deg?
Nå for tiden er jeg lærling i keramikerfaget. Min arbeidsdag består av å jobbe med leire og keramikk, som er utrolig givende og spennende.

Når vet du at et verk er ferdig?
Det synes jeg alltid er vanskelig å vite. Men det er vel når jeg slutter å mislike arbeidet, og gjør de siste endringene, at jeg forelsker meg i maleriet igjen. Da har det som regel blitt stuet vekk noen uker eller måneder før jeg gjør meg helt ferdig. Jeg er nok mer glad i selve prosessen enn å avslutte noe.

Hvordan har kunsten påvirket deg fra dagen du startet, og frem til nå?
Det er pga kunsten og kunstfagskolen jeg gikk på, at jeg idag sitter med drømmejobben og kan glede meg til jobb hver dag og kjenne at det føles veldig riktig for meg. Så at en lærer mye om seg selv på veien er det ingen tvil om, og tørr å satse på det som driver en. Også er det spennende å oppdage nye sider ved seg selv gjennom kunsten, som igjen påvirker hverdagen, på et vis.. 

Camilla Sondbø Offenberg