Bli bedre kjent med Henrikke, kunstner i galleriet

14.03.2022

"Det er som en uunngåelig følelse om at det er noe som mangler i tilværelsen. Jeg må bare male."


Hvordan visste du at du ville bli kunstner? 

Det stod ikke mange ferdigstilte verk langs veggen i stuen min, før jeg ble slukt hel av kunsten. Drivkraften mot malingen. 
Jeg prøvde å finne på andre ting. Jeg la fra meg alt av lerreter og maling, og dro av gårde på skole og fikk meg jobb. Ikke fordi at jeg ikke ville bli kunstner; tvert imot. Men jeg ville heller ikke bli det, bare fordi det var gøy å male. Men så etter litt avvik, så gikk jeg der og merket at noe manglet. Litt som følelsen av at du har glemt noe. Bare mye sterkere. 

Hva inspirerer kunsten din/deg?
Det er som en uunngåelig følelse om at det er noe som mangler i tilværelsen. Jeg må bare male.

Hva er kunst for deg? 
Frihet. 

Hvordan vet du at et verk er ferdig?
Når alle punktene på listen er krysset av, og jeg ser en komposisjon jeg liker. Om det over flere dager ikke er oppstått noe ønsket om endringer, sier jeg meg som regel ferdig. Noen arbeid forblir stående over lengre tid, mens med andre verk bare vet du. 

Hvordan ser en typisk arbeidsdag ut for deg? 

Jeg studerer på Kragerø Kunstskole på dagtid. Ettermiddagene og kveldene bruker jeg på galleriet, administrativt eller til å male. 

Hvordan har kunsten påvirket deg fra dagen du startet, og frem til nå? 
Kunsten har bidratt til en enorm utvikling, kreativt og personlig. Jeg vet nå hva jeg vil gjøre, og er spent på hvilken retning den tar meg videre. 


Henrikke Svane